هل معروف به ملکه ادویهها، بومی کشور هند است و خاصیتهای فراوانی دارد.بررسیها ثابت کرده، هل منبع غنی کربوهیدرات، پروتیین، روغن فرار (volatile)، فیبر، کلسیم، آهن و فسفر است. ماساژ با روغن هل، تنشهای عضلانی را تسکین میدهد. هل برای درمان اختلالات گوارشی مورد استفاده قرار میگیرد و سوزش سردل و نفخ را تسکین میدهد.این ادویه اشتهاآور است. هل، زنجبیل، میخک آسیاب شده، داروی موثری برای رفع مشکلات گوارشی است. جویدن دانه هل برای مدتی باکتریهای بوزا را از بین برده و در نتیجه بوی نامطبوع دهان را برطرف میکند.غرغره دم کرده هل و دارچین از عفونتهای باکتریایی مانند گلودرد و آنفلوآنزا پیشگیری میکند. چای حاوی هل، افسردگی، حالت تهوع، سردرد به علت سوءهاضمه و بیماریهای ریوی را درمان میکند
علاوه بر این در دفع سموم ناشی از مصرف بیش از حد کافئین کمک میکند.از انقباض عضلانی و تشنج پیشگیری میکند.برای درمان سردرد، مخلوط آب و پودر هل را به پیشانی خود بمالید. به هنگام قرار گرفتن زیر نور شدیدخورشید و برای پیشگیری از ابتلا به حمله سکته مغزی هل بجوید.مایه تهیه شده از پودر هل و عسل، آسم و سیاه سرفه را درمان میکند. در تحریک و ایجاد تعادل در ترشح اسید معده مفید است. هل مجاری تنفسی را گرم میکند و گردش خون در ریهها را افزایش میدهد.